Durf jij nog dromen?
Ik droom groots én krijg alles voor elkaar
waar ik mijn aandacht op richt.
Dat doe ik door werk vanuit flow af te wisselen met rust en opladen.

Elke dag opnieuw stem ik af op plezier en vreugde zodat ik vol lust in het leven kan staan.

Hi ___________ Ik ben Lyssa

Een openhartige vrouw die houdt van fantaseren én mezelf ontwikkelen. Maya Angelou is mijn inspiratie: speelsheid en gevoeligheid zijn zeker te combineren met kracht en een scherpe tong.

Samen met mijn vriend en twee katten woon ik in Gent. Ik kom tot rust in de natuur, maar ben een echte stadsmus. Thee drinken op een terrasje en kijken naar de mooie gebouwen en bijzondere mensen is een van mijn favoriete bezigheden. Ik breng dagelijks zeer bewust mijn aandacht naar mijn lichaam, want van zodra ik ontwaak gaat mijn hoofd als een malle razen. 

Tot 2018 werkte ik alleen vanuit mijn hoofd aan mijn dromen. Ik werkte veel te hard. Dat jaar hield een deel van mijn hersenen op met functioneren. Ik kon niet meer lezen of schrijven, letters bewogen heen en weer en ik kon niet meer dan één zin onthouden. Dit verplichtte me te leren luisteren naar mijn gevoel. De disconnectie met mijn lichaam bleek een symptoom van posttraumatische stressstoornis. Iets wat ik ontwikkeld heb na verschillende traumatische ervaringen van seksueel misbruik. Ik was al jaren bezig met verwerking via mijn hoofd, maar het belang van mijn lichaam was ik ‘vergeten’.

In de zoektocht naar verbinding met mezelf kwam ik in aanraking met methodes die niet te begrijpen waren vanuit mijn hoofd. Daardoor leerde ik mezelf steeds meer als een drie-eenheid zien. Een holistische geheel van hoofd + lichaam + geest. Ik leerde opnieuw ademhalen, voelen en spelen, en ontdekte de kracht van werken met het universum. Van daaruit ontwikkelde ik een methode waarmee ik vrouwen begeleid op hun pad naar hun grootste potentie. 

Verschillende wegen leiden naar naar jouw dromen. De enige die dat pad kan ontdekken en lopen ben jij, en ik begeleid je graag om jouw pad te leren zien. 


Mijn visie

Mijn diepgewortelde verlangen is dat iedereen ten volle durft gaan waar die voor wil gaan. 

Ik geloof dat ieder van ons hier is met de mogelijkheid om te floreren. Strooi een handvol verse zonnebloemzaadjes in goede aarde en elk van die zaadjes heeft alles in zich om niet alleen een stengel te worden, maar uit te groeien tot een stralend gele bloem die opnieuw haar zaad mag verspreiden. 

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen die naast hun intelligentie ook hun emoties en gevoel (opnieuw) kunnen zien als waardevol talent, ontzettend veel voor de wereld kunnen betekenen. De wereld heeft krachtige vrouwen nodig. We leven in een tijd van grote veranderingen. Onze maatschappelijke identiteit schuift weg van het (witte) patriarchaat. We zoeken met een grote groep een weg die voor meer mensen werkt, voor iedereen. Daaraan wil ik bijdragen en dit is mijn manier. 

Een vrouw die bloeit, die ten volle doet waar ze energie van krijgt, die doet waar ze van gaat stralen,
een vrouw die goed voor zichzelf zorgt _____________

zorgt beter voor de wereld. De vuurplaats

Je kijkt naar de likkende vlammen,
de smeulende kooltjes, 
hoort knetteren en knisperen
met daar omheen de stilte.

Een plek in je onderbuik 
__________ waar passie brandt
waar je tenen in de aarde wroeten
je bent er veilig.

Een plek waar verhalen gedeeld worden
in diep vertrouwen
met jezelf
met anderen.

Thuiskomen.